In deze tekst gaan we meer over beleggen in goud vertellen, er zijn namelijk meerdere mogelijkheden wanneer je hierin wilt gaan beleggen. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen beleggen in goud, dit komt omdat goud altijd een waarde vertegenwoordigt. Goud wordt door veel mensen daarom ook gezien als een liquide belegging: er zal altijd vraag en aanbod blijven. Maar wanneer je dus wilt gaan beleggen in goud zijn er meerdere mogelijkheden, verschillende mogelijkheden vind je hieronder.

Kopen van fysiek goud

Wanneer we spreken over het kopen van fysiek goud dan hebben we het over bijvoorbeeld gouden munten of een goudbaar. Een goudbaar is een blok zuiver goud dat is omgesmolten tot een blok door een erkende smelter. Het nadeel aan fysiek goud kopen is dat je er een veilige plek voor moet hebben. Je kunt fysiek goud bijvoorbeeld bewaren op een geheime plek in je huis of bij de bank, als je het fysieke goud wilt opbergen bij de bank worden er wel kosten in rekening gebracht.

Beleggen in aandelen

Je kunt er ook voor kiezen om te gaan beleggen in aandelen van goudmijnen, je koopt dan een stukje van het bedrijf dat hiermee te maken heeft. Deze bedrijven hebben er veel aan als de goudprijs stijgt, hierdoor zal het aandeel ook stijgen. Het is wel belangrijk om goed te kijken waar je dit doet. Er zijn dus meerdere manieren om te beleggen in goud, het is natuurlijk aan jezelf om te kiezen welke manier je kiest.

Voordelen beleggen in goud

Aan het beleggen in goud zitten natuurlijk ook meerdere voordelen, hieronder geven wij een aantal voordelen die bij de belegging zitten inbegrepen.

  • Goud is een redelijk veilige belegging
  • Goud zal nooit zijn waarde verliezen
  • Het kopen van goud zal jouw vermogen bescherming bieden tegen de invloeden van inflatie

Meer informatie

Heb jij na het lezen van dit artikel nog behoefte aan meer informatie of wil je gelijk beginnen met het beleggen in goud? Bekijk dan de  Website van Doijer & Kalff, je kunt hier meer lezen over het beleggen in goud en je kunt ook gelijk beginnen met het beleggen in goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *