Een scale up, heb jij hier wel een van gehoord? In dit artikel gaan we jou hier in ieder geval meer over vertellen zodat jij straks precies weet wat dit is. Feit is in ieder geval dat een scale-up een zeer bijzonder bedrijf is. Dit is namelijk een bedrijf dat na 5 jaar tenminste 5 miljoen dollar omzet heeft. Anderen vinden ook dat het bedrijf drie jaar lang een groei moet hebben van 20 procent per jaar en tenminste 10 medewerkers moet hebben.

Kortom, een scale-up is een startup die bijzonder goed loopt. Er zijn maar weinig mensen die een bedrijf opzetten dat in zo’n korte periode zoveel omzet behaald. Mocht jij er ook voor willen zorgen dat jouw bedrijf zo’n succes wordt. Dan zal je in ieder geval een zeer goed idee moeten hebben. Het idee zal uniek moeten zijn en je zult keihard moeten werken. Ook zal je de juiste mensen in dienst moeten hebben, want zonder deze mensen gaat het natuurlijk nooit lukken om hard door te groeien. Groeien doe je immers niet alleen, dit doe je met de juiste mensen om je heen!

Wat is go to market?

Een ander begrip waar we je graag meer over vertellen is go to market. Wanneer je een bedrijf hebt, dan wil je natuurlijk dat dit bedrijf blijft groeien. Groei kan op verschillende manieren gerealiseerd worden, echter zal je wel een solide strategie moeten hebben. Hierbij is het belangrijk dat je een go to market strategie hebt. Dit is een tactisch plan dat is toegespitst op een service of een bepaald product.

Het doel van deze strategie is er  dus om ervoor te zorgen dat je bedrijf gaat groeien. Je gaat aan de slag met hoe je je product op de markt gaat brengen, maar ook met waarom je dit gaat doen en wie je probeert te bereiken. Je zult je doelgroep goed in kaart moeten hebben en dat doe je op deze manier. Wanneer je al het bovenstaande goed uitstippelt, dan wordt de kans op succes al een stuk groter en dat is natuurlijk top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *