Maak van je geld op de bank meer geld

spaarrente

Heb je spaargeld dan zet je dat meen doel op de bank, je hoopt door veel rente te krijgen meer geld te maken. Maar de spaarrente is niet bij iedere bank gelijk, verschillende factoren maken samen de rente die een bank geeft over je geld. Helaas bepaald de bank welke rente zij geven, natuurlijk is het het bedrag wat je op de bank hebt staan ook van invloed. Hoe meer saldo hoe meer rente je krijgt, dit kan na een aantal jaren flink oplopen. Wat ook meetelt is de soort rente, heb je variabele rente of staat de rente vast? 

Verschillende spaarvormen

De spaarrente wordt ook bepaald aan de hand van welke vorm je kiest om te sparen, heb je een spaarrekening waar je altijd je geld vanaf kunt halen is de rente in de meeste gevallen lager. Met een depositorekening, waar je geld een bepaalde tijd vast staat krijg je hogere rente. Nadeel is wel als je het geld nodig hebt dat je dan in de meeste gevallen een boete krijgt als je het eraf haalt. De rente wordt in de meeste gevallen per jaar berekent, de rente kun je op deze manier eenvoudig met elkaar vergelijken en de bank kiezen met de hoogste rente.

spaarrente

Rente kan zowel stijgen als dalen

Reken je niet rijk met spaarrente, besef dat de rente zowel kan dalen als stijgen. Helaas hebben de banken het voor het zeggen wat dat betreft, wel is het zo dat je geïnformeerd moet worden bij een wijziging van de rente. Gegarandeerde rente heb je alleen bij een spaarrekening waar je de rente hebt vastgezet, dit is bijvoorbeeld bij een depositorekening het geval. Maar je kunt zien aan het verleden van de bank of een bank snel zijn rente zal verlagen, door te kijken wat de rente in het verleden heeft gedaan.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*