Of het nu bij het afsluiten van een telefoonabonnement is of bij het aanvragen van een hypotheek: in allerlei situaties word je gevraagd of je bekend met de BKR-registratie. Een BKR registratie omvat een register waarin jouw gedrag omtrent geleend krediet beschreven staat. Wanneer je dus eens niet aan je betalingsverplichting hebt voldaan, wordt dit geregistreerd en 5 jaar bewaard. Dit betekent dat dit tegen je gebruikt kan worden. Het kan daarom handig zijn om ervoor te kiezen je BKR verwijderen door Dynamiet Nederland.

BKR kan blokkeren

Dynamiet Nederland is een team van juristen en advocaten dat zich inzet om mensen af te helpen van hun BKR-registratie. Uiteraard zijn hier allerlei regels omtrent, dus je komt niet zomaar van de BKR-registratie af. Er geldt een zeker acceptatiebeleid. Zo behoort je BKR-registratie alleen het enige te zijn wat je ervan weerhoudt een bedrag te lenen, niet ook nog een gebrek aan financiële draagkracht. Daarnaast mag je niet te veel BKR-registraties op je naam hebben.

Codering begrijpen

Ben je dus BKR geregistreerd, dan kun je daar best van wakker liggen. Vaak begrijpen mensen namelijk ook niet eens wat hun codering precies betekent. Niet met iedere codering in de BKR registratie kun je een hypotheek krijgen. Bij een positieve BKR registratie zijn alle aflossingen op tijd betaald. Toch kan een positieve BKR-registratie ook invloed hebben op de hypotheek, bijvoorbeeld op de hoogte van het maximaal te lenen bedrag.  Voor negatieve BKR-registraties zijn er drie verschillende coderingen, die alle aangeven dat er sprake is van een achterstand in de betaling. Wanneer deze later alsnog betaald wordt, is deze weliswaar hersteld, maar het feit dat u te laat was, blijft 5 jaar zichtbaar.

Vaak mogelijkheid te verwijderen

Dit kan voor problemen zorgen bij het aanvragen van een hypotheek: de bank kan namelijk zien dat u in het verleden een betalingsachterstand heeft gehad en kan op basis daarvan zich terughoudender opstellen bij het verstrekken van een hypotheek. Dit heeft ook te maken met de aanvullende codering die de ernst van de betalingsachterstand aangeeft. Bij een lichte code kun je alsnog een hypotheek met BKR krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *