Als ondernemer krijg je vroeg of laat te maken met een incassobureau inschakelen. Een samenwerking met het beste incassobureau opzoeken, helpt erbij om je geld alsnog te krijgen. Hoewel de meeste mensen tijdig zullen betalen, zijn er personen en bedrijven die pas na het ontvangen van een aanmaning of een brief van het incassobureau geld willen overmaken. Om geen stress te hebben van wanbetalers, kun je het beste bij voorhand al op zoek gaan naar het incassobureau. Je hebt allerlei incassobureaus en type dienstverleningen. Welke het beste bij jou past, hangt af van je wensen.

Het beste incassobureau voor jou

Zoals gezegd, kun je beter op voorhand al een samenwerking met een incassobureau opzoeken dan dat je dit pas doet als je al een wanbetaler hebt. De reden hiervoor is simpel. Als jij al weet dat je een samenwerking met het beste incassobureau hebt, dan schakel je deze makkelijker in. Daarnaast kun je op jouw facturen en herinneringen al vermelden dat, wanneer je geen tijdige betaling ontvangt, deze overgedragen wordt aan het incassobureau. Het incassobureau is het bureau dat aansluit bij jouw type klanten, een prettige werkwijze heeft en goede resultaten boekt. Waarom dit zo is, dat lees je in de volgende alinea.

Het incassobureau voor particulieren en bedrijven

Zoek naar het beste incassobureau voor particulieren als jij met name B2C (Business to Consumer) levert en naar een incassobureau die zich specialiseert in bedrijven als je B2B (Business to Business) leveringen hebt. Beide zijn andere takken van sport en hebben een andere aanpak nodig. Voor bedrijven kun je ook kijken naar een incassobureau die voor meer klanten in jouw branche werkzaam is. Ze hebben dan al ervaring in jouw vakgebied. Het beste incassobureau kan eventueel al vertellen hoe groot de kans op wanbetaling is van een nieuwe klant. Op basis hiervan spreek je bijvoorbeeld vooruitbetaling af om het hele incassotraject te vermijden. Daarnaast zal het incassobureau een goede werkwijze hebben die de relatie met jouw klanten niet zal schaden.

Een vriendelijke aanpak

Hoewel een betaling afdwingen niet leuk is, beseft een wanbetaler terdege waar hij aan begint. Het beste incassobureau zal een vriendelijke, maar strenge aanpak hebben. Duidelijkheid staat voorop, denk aan: “Dit zijn de volgende stappen als betaling uitblijft”. Hiermee krijgt de wanbetaler telkens de keuze. Of de factuur betalen en het geheel netjes afronden, of in contact treden om een betalingsregeling te bespreken. Een goed incassobureau zal voorkomen dat iemand zijn kop in het zand kan steken en nooit gaat betalen. Wist je dat een incassobureau Arnhem ook de juridische en procedures voor de deurwaarder kan starten? Dit kun jij zelf veel minder makkelijk, daarom moet je met een incassobureau samenwerken.

Debiteurenbeheer of alleen incasso

Het beste incassobureau denkt met je mee. Zij vormen een vraagbaak voor de aan debiteuren gerelateerde zaken en kunnen hun werkzaamheden naadloos aansluiten op jouw administratie. Afhankelijk van waar jij de ondersteuning wilt, kunnen zij in dat stadium het debiteurenbeheer verder gaan verzorgen. Daarnaast bieden zij software waarmee jij inzicht hebt in de processen en in de openstaande betalingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *