Gemakkelijk verhuizen

Verhuizen, het is natuurlijk vaak leuk en spannend om naar een nieuwe woning te gaan. Misschien ga je voor het eerst op kamers, of heb je een eerste huis gekocht samen met je geliefde. Maar tegelijkertijd hoort er ook ontzettend veel stress bij verhuizen. Verhuizen is hard werk en er moet ontzettend veel gebeuren voordat je in je nieuwe huis zit. Zeker als je ook nog gewoon een baan hebt is het helemaal een drukte van jewelste. Toch zijn er manieren om huizen gemakkelijker te maken, en dat is wat we in dit artikel bespreken.

Begin op tijd

Een simpele maar belangrijke tip is om op tijd te beginnen. Zodra je de verhuisdatum weet, wat vaak al maanden van tevoren is, kun je beginnen met de verhuizing en spullen inpakken. Je kunt alvast kartonnen dozen aanschaffen en beginnen met inpakken. Op deze manier bespaar je jezelf een hoop moeite de dagen van de verhuizing zelf.

Neem niet alles mee

Zodra je begint met alles inpakken zul je merken hoeveel spullen je hebt die je eigenlijk nooit meer gebruikt. Een verhuizing is ook een goede kans om een grote schoonmaak te doen. Je kunt besluiten om spullen die je eigenlijk toch niet meer gebruikt via Marktplaats te verkopen, door de kringloopwinkel te laten ophalen of simpelweg weg te gooien. Op deze manier scheelt dat tijdens de verhuizing zelf ook weer werk en heb je in je nieuwe woning wat meer ruimte.

Lente

Het seizoen dat je gaat verhuizen heeft ook nog invloed op de hoe makkelijk of moeilijk de verhuizing gaat. In de winter kan het ontzettend koud zijn en regenen. Dat is geen fijn moment om spullen uit het huis naar een vrachtwagen of aanhanger te tillen. In de zomer kan het bloedheet zijn. Zeker de laatste jaren hebben we tijdens de zomer echte hittegolven gehad. Het slimste moment om een verhuizing in te plannen is dan ook in de lente. Wanneer je gaat verhuizen is het ook slim om een paar vakantiedagen op te nemen bij je werk. Je gebruikt deze dagen natuurlijk liever om van je vakantie te genieten maar het maakt je verhuizing wel een stuk minder stressvol.

Wijzig op tijd je adres

Buiten de verhuizing zelf zijn er ook nog veel administratieve zaken om te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van je adres zodat je bent ingeschreven bij de gemeente waar je gaat wonen. Daarnaast wil je ook bij je bank en andere organisaties en instanties je adres wijzigen.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*