commercieel vastgoed financieren

Wanneer je gaat investeren zou commercieel vastgoed wel eens een goede optie kunnen zijn. Vastgoed behoudt namelijk altijd een vorm van waarde, en heeft zeker voordelen ten opzichte van andere investeringen zoals aandelen. Sowieso is het verstandig om je vermogen te spreiden. Bij investeren in commercieel vastgoed behaal je bovendien een mooi rendement, omdat je profiteert van de huuropbrengsten. Maar hierbij komt natuurlijk wel vaak een financiering kijken. Daarom gaan we kijken naar commercieel vastgoed financieren.

commercieel vastgoed financieren

Commercieel vastgoed financieren

Wanneer je een financiering voor commercieel vastgoed wil regelen kun je uiteraard bij de bank aankloppen. Maar je kunt bij andere aanbieders van financieringen aankloppen, of private investeerders benaderen. Dit is anders dan bij particulier vastgoed. Wanneer je dit niet via de bank financiert profiteer je van diverse voordelen. Allereerst komt de financiering op die manier vaak veel sneller en eenvoudig tot stand. Binnen enkele weken kan dit al geregeld zijn, wel zo fijn natuurlijk.

Daarnaast zien banken een investering in commercieel vastgoed vaak als een risico. De bereidheid om hierin te investeren is daarom vaak een stuk minder, wat niet gunstig is voor de voorwaarden. Tot slot kijken banken ook naar je jaarrekeningen. Dat is bij commercieel vastgoed eigenlijk echter veel minder interessant. Het pand is namelijk het onderpand en daardoor heeft de investeerder vrij veel zekerheid. Banken kijken niet zo, andere aanbieders soms wel.

Wanneer kun je investeren in commercieel vastgoed?

Op welk moment je kan investeren in commercieel vastgoed is van veel zaken afhankelijk. In veel gevallen geldt dat in elk geval een eigen inleg van ongeveer 20 procent van de waarde wordt verwacht. Dat moet je dus zelf hebben gespaard, de rest kun je dan financieren. Wanneer je hierin interesse hebt en er nog niet in thuis bent zit je waarschijnlijk met een heleboel vragen. In dit geval is het verstandig om met meerdere partijen een gesprek aan te gaan. De voorwaarden en details zijn bij elke situatie namelijk weer anders. Ook verschilt dit per aanbieder flink. Ga daarom altijd eerst met meerdere partijen in gesprek, vergelijk de opties en ga dan pas daadwerkelijk een financiering aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *