Een eigen restaurant beginnen

Veel mensen dromen ervan om een eigen onderneming te beginnen. Voor velen is een eigen restaurant de vorm van deze droomonderneming. Vaak zijn het mensen met een passie voor koken. Maar er komt natuurlijk ontzettend veel kijken bij het beginnen van een eigen restaurant. En laten we wel wezen, het afgelopen jaar was nu niet bepaald de beste periode om een eigen restaurant te beginnen. Het afgelopen jaar zijn de restaurants voornamelijk dicht geweest en vele horecaondernemers hebben het ontzettend zwaar. Logischerwijs is dit een moeilijke periode om een restaurant te beginnen maar tegelijkertijd zijn er weer hoop voor goede mogelijkheden. In de komende periode gaan de vaccinaties gestaag door en veel mensen verwachten dat de horeca in de zomer weer kansen zal krijgen. Mensen staan ook zo te popelen weer naar restaurants en bars te gaan dat er mogelijkheden zijn voor het openen van een nieuwe tent. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor het beginnen van een eigen restaurant.

Begin klein

Misschien heb je grootse dromen. Veel horecaondernemers dromen misschien van niet alleen één restaurant maar meerdere restaurants. Een restaurant ‘empire’ zoals die van Gordon Ramsay of Jamie Oliver. Toch is dit natuurlijk niet iets wat je zomaar doet. Je kunt beter bezuinigen en met een klein kapitaal beginnen. Maar tegelijkertijd zijn er ook aspecten om niet op te bezuinigen. Denk bijvoorbeeld aan airconditioning, toiletten en andere zaken die belangrijk zijn voor het comfort van de gasten. Dit is een investering die zich zal uitbetalen.

Neem geen ongekwalificeerd personeel aan

Het is belangrijk dat je mensen aanneemt die in de horeca willen werken en daar ook in door willen groeien. Als je een hoogwaardig restaurant wilt openen, neem je geen studenten aan die dit slechts doen als bijbaan. Maar tegelijkertijd als startup wil je ook geen overgekwalificeerd personeel aanneemt. Dit is vaak te duur en ze hebben misschien verwachtingen die je als nieuw restaurant nog niet kunt waarmaken. Neem dus mensen aan die met je mee willen groeien.

Kleine gebaren hebben grote gevolgen

We herinneren ons allemaal dat kleine lokale restaurantje waar we ooit gingen eten toen we op vakantie waren. Een restaurant waar je in gesprek raakt met de eigenaar en deze je een gratis drankje aanbiedt. Zulke kleine gebaren kan je als beginnend restaurant onderscheidend maken.

Hygiëne

Natuurlijk is een van de belangrijkste aspecten van je restaurant de hygiëne. Als de hygiëne niet op peil is krijg je klachten en kun je zelfs door een inspecteur gesloten worden. Daarom is het belangrijk om dagelijks je restaurant goed schoon te maken. Zorg ook dat je de juiste containers hebt om je bedrijfsafval af te voeren.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*