Een creditcard aanvragen: zo werkt het

creditcard aanvragen

Wil jij graag naast je debitcard ook gebruik gaan maken van een kredietmogelijkheid? Dan kun je een creditcard aanvragen. Dit is een goed alternatief voor een daadwerkelijke lening en vooral geschikt voor kleinere bedragen of als je gewoon af en toe iets wil kunnen voorschieten aan jezelf. Creditcards kun je op verschillende manieren aanvragen en bij verschillende aanbieders maar je moet er wel even goed over nadenken vooraf.

creditcard aanvragen

Welke limiet heb ik nodig?

Een creditcard aanvragen begint met de vraag: waarom? Wanneer je een creditcard hebt dan kun je geld uitgeven dat je nog niet op je betaalrekening hebt staan. De volgende maand komt echter meestal de rekening dus je hebt het geld dan wel nodig. Het is dan ook belangrijk om vooraf te bepalen welke limiet redelijk is. Een limiet van 10.000 euro is natuurlijk hartstikke fijn maar als jij maar 2000 bruto per maand verdient dan is het misschien niet slim. Als je dan het maximale van het krediet zou gebruiken dan ben je meer dan een jaar bezig met terugbetalen. Kies voor een limiet die geschikt is voor jouw budget. De bank zal ook niet zomaar een hoger krediet verlenen dan je kunt betalen op de kaart.

creditcard aanvragen

Zorg voor een gunstige situatie

Een creditcard is in essentie gewoon een soort lening. De bank moet er dus vertrouwen in hebben dat jij de last ervan kunt dragen, net als wanneer je een lening aanvraagt. Ze kijken daarvoor naar je inkomsten en soms ook je uitgaven, afhankelijk van de limiet. Er zijn ook banken die geen creditcard verlenen aan mensen met een tijdelijk uitzendcontract omdat ze dit een te groot risico vinden. Wanneer je als freelancer werkt of zelfstandig ondernemer bent dan kun je het beste een zakelijke creditcard aanvragen gezien je inkomen waarschijnlijk niet elke maand hetzelfde is. Je kunt dan niet zo gemakkelijk aan een priv├ę creditcard komen.