auto financieren

Je bent toe aan een nieuwe auto? Leuk! Een nieuwe auto uitzoeken is altijd leuk. Maar waar moet je nu beginnen in je zoektocht? En hoe ga je de auto financieren? Lees hier enkele tips over hoe je aan dat geld voor die auto kunt komen.

auto financieren

De ouderwetse manier

Het klinkt overbodig maar het is wel goed om te noemen: je kunt natuurlijk zelf sparen voor de auto. Vooral wanneer het je eerste auto betreft dan is dit aan te raden. Je wil immers niet heel veel lenen en jaren vastzitten aan de aflossing voor je eerste auto. De kans dat je daar ongelukken mee rijdt of krassen op krijgt is vrij groot. Je begint immers pas net met rijden! 

Persoonlijke lening

Je kunt bij een bank aankloppen voor een consumptief krediet. De persoonlijke lening is een lening die je als particulier af kunt sluiten. De voorwaarden ervan verschillen per bank maar er zijn een aantal universele regels waar vrijwel elke kredietverlener zich aan houdt. Allereerst moet je een stabiel inkomen hebben. Mensen die leven van een uitkering kunnen doorgaans geen leningen aanvragen. Daarnaast is de looptijd voor de aflossing bepaald op basis van je leeftijd en middelen. 

auto financieren

Auto van de zaak

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en je maakt met name veel kilometers voor je werk dan kun je wellicht de auto op de zaak zetten. De voorwaarden veranderen dan en de prijzen ook, afhankelijk van je bedrijf natuurlijk. Verdiep je in de mogelijkheden van zakelijke lease als je denkt dat dit op jou van toepassing is.