zakelijk financieren

Het runnen van je eigen bedrijf neemt veel verschillende uitdagingen met zich mee. Je zal klanten moeten vinden, het personeel moeten beheren, naleving waarborgen en opgewassen zijn tegen de concurrentie. Om je bedrijf te geven wat het nodig heeft om te groeien en succes te hebben, kan financieren helpen om je bedrijf de voorsprong te geven die het nodig heeft.

Wat is zakelijk financieren?

Wanneer je bedrijf geld leent en dit moet rente terugbetaald moet worden, dan heet dat zakelijk financieren. Je dient het geld binnen een afgesproken tijdsbestek terug te betalen aan de kredietverstrekker. Meestal betaal je maandelijks of halfjaarlijks de lening inclusief rente terug. Bij het financieren van je bedrijf is er geen sprake van investeerders die aanspraak hebben op de winst en behoudt je zelf volledige eigendom en zeggenschap over het bedrijf. Een langlopende financiering duurt meestal langer dan een jaar en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de aanschaf van machines of gebouwen. Een kortetermijn financiering duurt meestal niet langer dan een jaar en kan worden afgesloten om bijvoorbeeld tijdelijk voorraden, inventaris en lonen te dekken.

zakelijk financieren

De voordelen

In tegenstelling tot aandelenfinanciering heeft zakelijk financieren enkele voordelen:

1. Eigendom en zeggenschap

Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover aandeelhouders en je zal daarom zelf de zeggenschap en controle over je bedrijf houden.

2. Belasting

Het financieren van je zaak gaat gepaard met belastingvoordelen. Hierdoor kun je je belastingaanslag verlagen en kun je aanspraak maken op belastingaftrek.

3. Geen deling van de winst

Bij deze vorm van financiering blijft alle winst voor jezelf en hoeft er niets gedeeld te worden met aandeleninvesteerders. De enige verplichting die je hebt is om op tijd de betalingen te doen.

4. Eenvoudig aan te vragen

Het aanvragen van deze financieringsvorm is niet ingewikkeld, in tegenstelling tot aandelenfinanciering. Bij aandelenfinanciering zou je bijvoorbeeld aandelenpartners moeten screenen en daarbij een onderhandelingsproces moeten doorlopen.

5. Kredietscore opbouwen

Het financieren van je bedrijf kan je helpen om een positieve kredietgeschiedenis op te bouwen. Betaal je altijd netjes op tijd, dan zal het in de toekomst gemakkelijker zijn om grotere leningen aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *