Je kunt als belegger kiezen voor daytrading. Beleggers die kiezen voor daytrading kunnen profiteren van kleine prijsfluctuaties door een financieel product binnen een bepaalde handelsdag een of zelfs meerdere keren te verkopen. Dit kan zeer lucratief zijn. Beleggers moeten echter ook beseffen dat daytrading een gevaarlijk spelletje kan zijn als ze zich niet houden aan een weldoordachte strategie. Ze moeten dus op de hoogte zijn van de diverse strategieën voor daytrading. Ook moeten ze op zoek gaan naar een geschikte broker, want niet iedere broker is voor daytraders bedoeld.

Bij het daytraden is kennis macht

Besluit je om te gaan daytraden? Dan moet je niet alleen beschikken over kennis van de basis handel procedures. Beleggers die besluiten om te gaan daytraden moet ook op de hoogte zijn van gebeurtenissen die de beurzen beïnvloeden en van het laatste nieuws. Ze moeten hun huiswerk maken, want bij het daytraden is kennis macht. Door hun huiswerk te maken komen ze bijvoorbeeld te weten wat de rentestanden gaan doen en hoe het economisch perspectief eruit ziet.  Beleggers  willen gaan traden in aandelen van bepaalde bedrijven wordt aangeraden om zich te informeren over die bedrijven en over de markten in het algemeen. Ook wordt beleggers aangeraden om zich op de hoogte te houden van het financiële nieuws en om betrouwbare websites te benoemen.

Klein beginnen

Ben je een belegger die begint met daytraden? Dan wordt aangeraden om klein te beginnen. Beleggers die  beginnen met daytraden wordt daarom aangeraden om zich te focussen op de aandelen van een of enkele bedrijven tijdens een sessie. Voor beginnende beleggers is het dan immers makkelijker om kansen en mogelijkheden op te sporen en te volgen. Er wordt steeds vaker gehandeld in 'fractional sheres'. Door te handelen in kleine delen van één aandeel kan een belegger een specifiek, kleiner bedrag gebruiken om te beleggen. Wordt bijvoorbeeld een aandeel Apple voor 250 dollar op de beurs verhandeld? Dan kan een beginnende belegger klein beginnen door bij een broker bijvoorbeeld 50 dollar aan Apple-aandelen te kopen. De beginnende belegger koopt dan dus slechts een-vijfde aandeel.

Verliezen beperken bij daytrading

Daytraders hebben de mogelijkheid om (bestens) market orders of limiet orders te plaatsen. Wordt er door een daytrader een (bestens) market order geplaatst? Dan wordt de order uitgevoerd tegen de beste, beschikbare prijs op dat moment. De prijs wordt dan dus niet gegarandeerd. Beginnende daytraders wordt daarom aangeraden om limiet orders te plaatsen. Ze bepalen dan zelf de prijs waartegen aandelen worden gekocht of verkocht. Er is dus een prijsgarantie. Dit biedt beginnende daytraders de mogelijkheid om bij het daytraden hun verliezen  te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *