Altijd verzekerd tegen schade

business accountin with saving money with hand holding lightbulb concept financial background

Schade aan de woning of de spullen in en rondom de woning door onverwachte situaties, is voor iedereen ontzettend vervelend. De kosten die ontstaan voor het repareren van deze schade, kunnen soms ontzettend hoog oplopen. Om te voorkomen dat je zelf op moet draaien voor alle kosten, kun je ervoor kiezen om jouw woning en de spullen in en rondom de woning te verzekeren tegen schade.

Soorten verzekeringen

Ten eerste zijn er inboedelverzekeringen. Hoewel deze verzekering in Nederland niet verplicht is, kiezen de meeste mensen er toch voor om deze verzekering af te sluiten. Met deze verzekering zijn de spullen in jouw woning verzekerd tegen schade. Het gaat hierbij uitsluitend om verhuisbare spullen in de woning zoals meubilair, elektronica en persoonlijke spullen zoals sieraden of schilderijen. Daarnaast ben je bij veel verzekeraars ook verzekerd tegen schade aan spullen rondom het huis. Denk hierbij aan het tuinmeubilair en het gereedschap wat je gebruikt voor in de tuin.

Niet-zichtbare zaken

Natuurlijk zijn er ook veel spullen die niet verhuisbaar zin in huis, maar waar ook schade aan kan ontstaan. Ook hiervoor kun je een verzekering afsluiten, namelijk met een opstalverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor de vaste spullen in en rondom het huis, zoals vloeren, deuren en kozijnen. De niet-zichtbare zaken zoals leidingen vallen ook onder deze verzekering. Daarnaast ben je met deze verzekering ook verzekerd tegen schade aan badkamers en keukens.

Woonverzekering

Tot slot is er de woonverzekering. Dit is de meest complete verzekering van de drie. Eigenlijk is het een bundel van de inboedel- en de opstalverzekeringen. Zo ben je verzekerd tegen schade aan de verhuisbare spullen in en rondom het huis, zoals bij de inboedelverzekering. Daarnaast ben je ook verzekerd tegen schade aan de vaste spullen in en aan het huis, net als bij de opstalverzekering. Het is dus een verzekering en je betaalt maar een premie, maar je hebt wel een complete verzekering.

Schade

Vanuit bovenstaande verzekeringen ben je verzekerd tegen schade die ontstaan is buiten je eigen schuld. Denk hierbij aan een ondergelopen kelder door waterschade, rookschade door brand of schade die ontstaan is door een omgewaaide boom door een storm. Ook schade die ontstaan is door beroving of inbraak, worden bij bovengenoemde verzekeringen gedekt. Het gaat dus wel uitsluitend om schade die niet door eigen schuld is ontstaan. Mocht je ook verzekerd willen zijn tegen schade door schuld, dan kun je een aanvullende allrisk dekking afsluiten. Je betaalt dan iets meer premie, maar je bent in dat geval wel verzekerd voor alle soorten schade die kunnen ontstaan.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*