Ben jij al bezig met duurzaam ondernemen? In Nederland vinden steeds meer ondernemers de weg naar het duurzame ondernemerschap. Dat is niet heel gek: dit thema staat hoog op de landelijke agenda voor zowel de consument als het bedrijfsleven in Nederland. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is er een aantal manier om te beginnen met groener werken. Denk bijvoorbeeld aan de overstap op groene zakelijke energie. Wat zijn de voordelen van groene stroom voor je bedrijf? Daar lees je meer over in dit artikel.

Groene stroom met oog op een betere wereld

Het grootste voordeel van groene energie voor je bedrijf is het feit dat je op die manier helpt aan het bouwen van een betere wereld. Zoals je misschien wel weet is groene energie beter voor het milieu dan grijze stroom. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Bij het productieproces van grijze energie komt veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene stroom. CO2 is een schadelijk gas dat de ozonlaag aantast waardoor het klimaat aan het veranderen is. Met je keuze voor groene stroom kies je dus voor een beter alternatief waarbij er minder CO2 vrijkomt. Wat hierbij ook interessant is om te weten, is het feit dat er bij grijze stroom wordt geput uit fossiele brandstoffen. Hierbij moet je denken aan aardolie en steenkool. Op een dag zullen dergelijke bronnen op zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Groene stroom wordt daarentegen gehaald uit natuurlijke bronnen die nooit op kunnen gaan. Denk aan de zon, het water en de wind. Deze bronnen zijn niet alleen onuitputtelijk, maar ook nog eens gratis. Een win-winsituatie dus.

Je kunt je eigen groene energie opwekken met zonnepanelen

Een ander groot voordeel ten opzichte van grijze stroom is het feit dat je groene energie helemaal zelf op kunt wekken. Dat is bijzonder, omdat dat met grijze energie dus absoluut niet kan. Hier heb je uiteraard wel het één en ander voor nodig. Met een bepaald aantal zonnepanelen, afhankelijk van je energieverbruik, wek je je eigen stroom op. Deze energie wordt gehaald uit zonnestralen en met behulp van een omvormer omgezet in bruikbare stroom. Op die manier ben je eigenlijk helemaal onafhankelijk van de energiemarkt. Mochten er bijvoorbeeld plotseling grote veranderingen te zien zijn in de energieprijzen dan merk je daar met je eigen opgewekte stroom niet zoveel van. Uiteraard zijn zonnepanelen niet gratis en moet je er een investering voor maken. Maar: zoals bij een investering altijd het geval is, heb je het bedrag er binnen een bepaalde tijd uit om vervolgens alleen maar te kunnen profiteren van winst. Bij zonnepanelen geldt dat ook zo.

Groene zakelijke energie is niet duur

Uiteraard hoef je niet direct zonnepanelen aan te schaffen om te kunnen profiteren van de voordelen van groene zakelijke energie. Je kunt er als ondernemer ook voor kiezen om de overstap naar een groen energiecontract te maken. Er is vandaag de dag volop keuze wat betreft groene zakelijke stroom. In de laatste jaren is de prijs voor groene energiecontracten dan ook betaalbaarder geworden. Wat hierbij altijd aan te raden is, is om gebruik te maken van een zakelijke energievergelijker wanneer je op zoek bent naar de beste energiedeal. Door te beginnen met mkb energie vergelijken pak je namelijk altijd het contract met het meest scherpe energietarief! Het enige wat je hiervoor moet weten is je jaarlijkse energieverbruik en de tool doet z’n werk. Omdat zo’n vergelijker altijd het meest complete aanbod laat zien, weet je zeker dat je niet verder hoeft te zoeken. Kortom: er zijn genoeg voordelen van groene energie te ontdekken. Wanneer maak jij de overstap naar deze duurzame vorm van stroom voor je bedrijf?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *